sunnuntai 13. tammikuuta 2013

13.1.2013 - Vetopäivä!

Huskyihmisillä tunnetusti hommat vähän karkaavat käsistä, niin koiramäärän kuin monen muunkin asian suhteen. Mekin aluksi puhuimme vain muutaman kaverin kanssa, että jonkinlainen yhteisvedätys olisi kiva. No, lopulta paikalla oli naapureita, treenikavereita, sisaruksia sun muita kissankumminkaimoja ja ihmis- ja koiramäärä oli melkoinen. Mutta sehän on vain hyvä asia. Tässä hieman kuvakavalkadia siitä, kuinka tammikuista sunnuntaiaamupäivää voi parhaillaan viettää!


Ihmisiä ja koiria, pääasiassa siperialaisia, mutta jokunen alaskalainen ja "vääränrotuinenkin" oli mukana. 15 aikuista ihmistä, 5 lasta, 24 koiraa, 6 valjakkoa. Hälinää riitti.

Valmistaudutaan lenkille.


Reen valmiiksi virittelyä, pikku apulainen kertoo mitä pitää tehdä.

Ensimmäinen valjakko saatiin matkaan!
 
Meidän oma valjakkomme (vahvistettuna Ladyllä) lähti matkaan toisena.

Ihan ilman kommelluksia ei selvitty, mutta ainahan sitä jotain sattuu ja tapahtuu. Kolmannessa valjakossa oli mukana mm. Nalan sisko Kiana.
 
Kirsti koirineen lähti matkaan päivän pienimmällä "vain kolmen koiran" valjakolla.


Toinen kolmen koiran jengi, "juoksuinen narttu" -valjakko lähti viimeisenä, koirat olivat tosin valmiusasemissa jo aiemmin.
 
Meidän jengi lähestyy taukopaikkaa.

Määränpää oli tämä ihana iso kota Lopella. Ne ketkä eivät valjakolla matkustaneet, tulivat paikalle tylsästi autolla.

Ensin huollettiin koirat, sitten ihmiset.

Ihmisten huolto käsitti makkaraa, lihapiirakoita, lihapullia, kahvia, kaakaota, mehua, glögiä, muffinseja yms. perinteisiä nuotioherkkuja.

Koirat ottivat rennosti ja lepäilivät paluumatkaa varten.
 
Teron valjakko rentoutuu.


Nuotion ääressä oli tunnelmaa.

Makkara maistui perheen pienimmillekin.

Paluumatkalle osa valitsi hieman lyhyemmän reitin, sillä kaikki koirat eivät ihan huippukunnossa olleet ja mukana oli paljon nuoriakin koiria. Kaikenkaikkiaan reitti oli noin 9 km suuntaansa, lyhyempi reitti noin 7,5 km. Maasto oli suhteellisen haastavaa ja mäkistä. Onneksi keli oli oikein suosiollinen, pikkupakkanen eikä kovaa tuulta. Hienosti kaikki koirat (ja ihmiset) suoriutuivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti