Nero

s. 22.10.2006

Isä: Kuuhaukun Siperian Satu
Emä: JV-04 Troika's Nordic Gift

Terveys:
Lonkat: A/A
silmät: terveet


Nero oli Karin koira jo ennenkuin Kari tapasi Johannan. Tämä näkyy meidän jokapäiväisessä elämässä niin, että Nero ei juuri muilta käskyjä ota, vielä näin monen vuoden jälkeenkin Johannan käskyt voi sujuvasti sivuuttaa. Välillä Nero tosin tottelee muitakin, mutta silloin on parasta olla riittävän hyvää namia lähistöllä. Nero on kovin ihmisrakas ja kaipaa päivittäisiä rapsutushetkiä isin kanssa. Pari ensimmäistä elinvuottaan Nero vietti sisäkoirana (tosin silloinkin vietti kyllä paljon aikaa pihalla) ja se näkyy, ulos sopeutuminen on ollut vaikeaa. Kavereiden kanssa ulkotarhassa asuminen menettelee, mutta jos Nero joutuu jostain syystä olemaan yksin, alkaa välittömästi pakoreitin etsintä ja verkon hajottaminen on vain ajan kysymys. Lempipaikkoja Neron mielestä on auto, siellä voisi asustaa vaikka ikuisesti. 

Nero harrastaa muiden huskyjen tavoin vedätystä, mutta on välillä vähän laiskanpulskea vetäjä. Kavereiden kirittäessä Nerosta kyllä löytyy vauhtia ja voimaa kuin pienestä kylästä ja varsinkin jos mukana on useampia valjakoita pulpahtaa Neron kilpailuvietti pintaan. Mutta jos yksin pitäisi pyörän eteen mennä, voi meno olla hieman hitaampaa. 

Luonteeltaan Nero on hieman jääräpää, varsinkin Johannan kanssa on paljon tehty töitä, että elämän perusasiat (lenkitys, ruokailu) on saatu toimimaan. Mutta Nerokin on vanhemmiten hieman oppinut nöyrtymään, kun tietää että herkkuja ei kiukuttelulla tipu. Koiralaumassamme Nero on ehdoton kingi ja arvokkaasti välillä mörähtelee nuoremmille, jos he haluavat leikkiä kesken herran lepohetken.

Nero on ehtinyt olemaan isänä kahdelle pentueelle, keväällä 2011 syntyi omalle Veerallemme kolme tyttöä ja pari kuukautta myöhemmin sai Lakka (Hilla, kennel Choilos) 7 pentua. Nero on myös tutkittu lonkkien ja silmien osalta täysin terveeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti