perjantai 19. huhtikuuta 2013

19.4.2013 - Nukan kuulumisia

Nuka senkuin kasvaa ja rauhottuu, neiti on lopettanut jopa osan vahtihaukuistaan ja nykyisin oma perhe saa tulla hiljaiseen kotiin. Vieraille pitää toki silti näyttää kuka täällä määrää. Muutenkin Nukasta on tullut yltiörauhallinen, ventovieras ilmalämpöpumpun asentajakin sai puuhailla ihan rauhassa Nukan vain makoillessa vieressä. Mammaa ei haittaisi, jos muutos jäisi pysyväksi ;)

Masuakin Nuka kasvattelee ja ilmeisesti siellä alkaa kuhinaa olla, koska Nuka aina välillä lattialla makoillessaan säpsähtää ylös ja nuuhkii paikan tarkkaan, ilmeisesti etsien sitä riiviötä joka tökkii mahaan. Mahallaan kuitenkin vielä makailee entiseen tahtiin, saa nähdä koska olo alkaa olla liian tukala siihen. Kyljet ovat viimeisen viikon aikana levinneet selvästi ja nisät näyttävät punaisilta ja turvonneilta. Kotivaaka paljasti 1,3 kg painonlisäystä sitten ultrapäivän, eli ilmeisesti uusi ruoka on tehnyt tehtävänsä vaikka kakkamäärät ovatkin taas kasvaneet selvästi. Nykyisin Nuka syö kolme kertaa päivässä, koska iltaruuan ja aamuruuan väli alkoi olla liian pitkä, Nuka oksensi useampana aamuna "nälkälimaa". Nyt yksi ylimääräinen ruoka-annos ennen (ihmisten) nukkumaanmenoa on poistanut sen vaivan. 

Vauhtia Nukalla silti riittää, pihalla saa juoksennella päivittäin omaan tahtiinsa. Ihan nopeimmillaan ei neiti (vai rouva?) enää ole, mutta yritys on silti kova, varsinkin nyt kun lumet ovat kadonneet häiritsemästä. Painiin ei Nuka kuitenkaan enää suostu, Nala-husky sitä aina välillä yrittää, mutta silloin Nuka ärähtää ja mamma saa komentaa Nalan muualle. 

Hellyyttäkin Nuka kaipailee nykyisin aiempaa enemmän, iltaisin käpertyy sohvalle viereen tai jopa syliin pussailemaan ja rapsutettavaksi. Mammaa ei haittaisi, jos tämäkin muutos jäisi pysyväksi.

6 vkoa

6 vkoa, selvästi kasvanut masu

 Melkein 7 vkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti