sunnuntai 5. toukokuuta 2013

5.5.2013 - Pennut maailmassa

Viimeiset masukuvat jäivät päivittämättä, koska synnytystä odottelin vasta alkuviikolle, vaikka lauantaina tulikin täyteen jo 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta. Nuka oli kuitenkin kellontarkka ja synnytys käynnistyi lauantai-illasta. Jo aamulla oli havaittavissa merkkejä lähestyvästä synnytyksestä, lämmöt olivat alakanttiin ja Nuka jätti aamuruuan syömättä (!). Illalla kahdeksan jälkeen tuli sitten se pitkään odotettu puhelu, supistukset olivat alkaneet, joten starttasin auton kohti Hämeenlinnaa. 

Perillä olin hieman ennen yhdeksää illalla. Vedet olivat menneet, mutta supistukset olivat kadonneet, joten niitä metsästettiin sitten pihalla kävelemällä. Onneksi oli yksi kevään kaunempia iltoja! Ulkona supistuksia tulikin, mutta sisällä ne taas rauhottuivat. Yhdeksän ja kymmenen välillä käytiinkin aina välillä pihalla, kävelemässä ja suolistoa tyhjentämässä. Pikkuhiljaa supistuksetkin alkoivat taas voimistua. 

Supistusten välillä Nuka otti oikein rennosti ja kävi aina pienille unille. Supistusten aikaan Nuka oli hieman hämillään, koska yritti jatkuvasti pitää itsensä puhtaana, pesästä puhumattakaan. Jokaisen supistuksen jälkeen piti kääntyä nuolemaan pesää ja tarkistaa, ettei vaan pentu ollut syntynyt. 

Supistuksia tuli ja meni, mutta pentua ei vaan näkynyt. Sisätutkimus paljasti, että todennäköisesti sieltä oltiin tulossa pylly edellä ja vaikka supistukset olivatkin tehokkaita, ei pentu edennyt kanavassa. Puoli kahdentoista maissa alettiinkin siis valmistautua autoajelua ja lääkärireissua varten, varsinkin kun supistuksetkin alkoivat taas olla hiipumaan päin ja niissä oli yhä pidempiä taukoja.

Puolenyön jälkeen olimme Hattulan Vethausissa, jossa lääkäri ultrasi Nukan ja ehti jo pelästyttää meidät kunnolla, kun ei aluksi löytänyt sykettä ensimmäiseltä pennulta. Lopulta syke kuitenkin löytyi ja me huokasimme helpotuksesta. Lääkäri totesi saman kuin Kristiina jo aiemmin, pentu on tulossa häntä edellä ja ei etene kanavassa. Leikkaus oli siis ainoa vaihtoehto. 

Leikkaus sujui hyvin ja pennut saatiin nopeasti ulos. Hankalan tarjonnan lisäksi ensimmäinen ja toinen pentu olivat osittain päällekäin ja jumissa toisissaan, joten luonnollista kautta sieltä ei missään nimessä olisikaan mitään tullut ulos. Pentuja syntyi yhteensä 5, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Me saimme pennut ihmeteltäviksi sillä välin kun Nuka vielä heräili leikkauksesta.

Paperisodan jälkeen kiisimme samantien takaisin Hämeenlinnaan ensiaterialle. Nuka ei tahtonut nähdäkään vauvojaan, vaan murisi niille ja pennuilla ei ollut mitään havaintoa mistä ruokaa saisi. Lopulta kuitenkin pennut saatiin ohjattua aterioimaan, joskin aluksi saivat hieman lisäravintoa kun homma ei näyttänyt edistyvän. Nukakin malttoi sen verran rentoutua, että pennut saivat pienet maistiaiset maitoa. 

Ruokailun jälkeen minä lähdinkin ajelemaan takaisin kohti Hyvinkäätä, että saisin edes muutaman tunnin nukuttua. Kuvia pennuista on jokunen, mutta paremmat yksittäiskuvat jäivät vielä ottamatta, kun pentuset keskittyivät tärkeämpiin asioihin. Eiköhän niitäkin kuitenkin lähipäivinä saada. Toivon mukaan Nukan äidinvaistot sieltä pikkuhiljaa heräilevät ja Nuka pääsee nauttimaan äitiydestä!

Tännekin blogiin varmasti ilmestyy aina välillä pentukuvia, mutta virallinen kasvattajien pentublogi löytyy Tuulikaislan-blogista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti