perjantai 13. syyskuuta 2013

13.9.2013 - Myrtin kuulumisia

Myrtti-neiti täytti jo neljä kuukautta ja on jo kovin iso koira. Ainakin omasta mielestään. Ja ilmeisesti monien muidenkin. Koirakentällä Myrttiä luultiin Nukaksi, kunnes käytös paljasti totuuden. On niissä siis samaa näköäkin aika reilusti... Montaa senttiä ei Myrtiltä puutu Nukasta. Edellinen mittaus on parin viikon takaa, 32,5 cm, mutta kyllähän parissa viikossa ehtii kasvaa vaikka kuinka...Painoa Myrtillä oli viime sunnuntaina 7,6kg. Jokseenkin saman verran kuin Nukalla vastaavassa iässä.

Myrtti on yhä samanlainen iloinen hössöttäjä kuin aina ennenkin. Hammaskalusto vaihtuu kovaa vauhtia, mikä tarkoittaa sitä että joka paikkaa pitäisi nyt riepotella ja tuhota. Onneksi useimmiten neiti pitäytyy luvallisissa tavaroissa, tosin välillä pitää sitten lasten sukkia yms. käydä varastamassa. 

Sisäsiisteys on nyt siinä pisteessä, että Myrttiä voisi väittää sisäsiistiksi. Satunnaisia vahonkoja vielä toki käy, mutta ne ovat lähinnä omistajien laiskuudesta kiinni. Öisin ei tehdä enää mitään sisälle, eikä myöskään pisimpien yksinolopäivien (7-16) aikana.

Temppuja ollaan opiskeltu satunnaisen säännöllisesti, nyt lähinnä harjoiteltu näyttelyhihnassa kulkemista ja seisomista ja alustavia tokoliikkeitä. Suuremmat tokohommat ajattelin kuitenkin suosiolla jättää alkuvuoteen, kun pääsemme pentukurssille. Näyttelyhommia harjoitellaan nyt myös oman keittiön lisäksi HSKK:n näyttelyharjoituksissa ja jos joskus jostain siunaantuu muutama tunti lisää vuorokauteen, niin ehkä pääsemme johonkin mätsäriinkin. 

Nukan kanssa Myrtti jaksaa yhä leikkiä, leikit ovat tosin muuttuneet hieman pikkupentuajoista. Sisällä mennään toki vielä hammaspainia ja riepotellaan leluja yhdessä (lue: Nuka lakaisee lattioita pennullaan), mutta ulkona leikit ovat pääasiassa juoksu-/jahtausleikkejä vanhan kontaktipainin sijaan. Myrtti ei kyllä enää yhtään häviä vauhdissa emolleen, joten toivoa on myös päästä joskus agilitykentille. Kehonhallinta ei vielä ihan ole Nukan tasolla, mutta onneksi pihanurmikolla ei ole montaa kohtaa johon voisi törmäillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti