sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

7.7.2013 - Myrtti 9 vkoa

Taas on Myrtille saatu viikko lisää ikää. Uskomatonta, että Myrtin tulosta on vasta kaksi viikkoa, niin täysin se jo istuu meidän laumaamme ja tuntuu, kuin olisi ollut meillä aina. Jotenkin Myrtti vaan tuntuu niin helpolta, joko se vaan on niin helppo, tai sitten sitä on itse taas pykälän verran fiksumpi ja on osannut tehdä asioita alusta asti järkevämmin kuin esim. Nalan tai Nukan kanssa. Pikkuhiljaa Myrtti on alkanut muistuttaa ulkoisestikin koiraa, eikä vain pehmoista karvakasaa. Jalat alkavat selvästi pidentyä ja painoakin tulee, vaaka näyttää nyt 3,4 kg (Myrtin saapuessa se näytti 2,7 kg).

Sisäsiisteysopetus ei varsinaisesti tunnu edistyvän mihinkään, Myrtti kyllä tietää mihin asiat pitää tehdä ja useimmiten niin tekeekin, mutta kun pidätyskykyä ei vielä kauheasti ole niin pakostakin niitä vahinkoja välillä sattuu. Joskus pissataan 4-5 kertaa tunnissa, joskus mennään suurin osaa päivästä ilman yhtään sisäpissaa. Ahkerasti käydään ulkona ja sinne oikeastaan joka kerran on jotain tullutkin. Kakatkin pääsääntöisesti tehdään ulos, mutta kun hätä iskee, kelpaa sanomalehtikin alustaksi.

Käskyissä ollaan nyt keskitytty lähinnä vahvistamaan ensimmäisellä viikolla opeteltuja juttuja, erityisesti luoksetuloa ja istu-maahan-seiso -käskyjä. Luoksetulo toimiikin jo tosi nätisti, ainoastaan silloin kun pihalla on jotain liian mielenkiintoista (pörriäisiä, ihania keppejä yms.) joutuu äiskä vielä hakemaan Myrtin sisälle. Erittäin hyvin Myrtti on myös sisäistänyt sen, että sisälle tullessa saa namia, useimmiten liimaa itsensä kynnykselle eikä liiku mihinkään ennenkuin nami on suussa.

Uusista jutuista on nyt opiskeltu hieman sivulletuloa ja jonkin verran jo paikallaan odottamista. Siinä onkin tekemistä, että neidin saa pysymään hetken aloillaan. Valokuvauskin on käynyt mahdottomaksi, pienen eleenkin kun teen siihen suuntaan että kumarrun ottamaan valokuvaa, onkin neiti jo sylissä pussailemassa. No, pitää kai olla tyytyväinen että koira tykkää tulla luokse. 

Hihnakävely, yksinolo (Nukan kanssa) ja autoilu on niitä juttuja, joita on arkielämän asioista päästy harjoittelemaan. Yksinoloja on pakon sanelemana tullut jonkin verran, lyhyistä hetkistä muutaman tunnin poissaoloon. Pisimmillä kerroilla on pissa tullut sisälle, mutta useimmiten ei ole tehty mitään hätiä/tuhoja ja tyytyväinen uninen koira on ollut meitä vastassa. Autoillen Myrtti on kulkenut mukana niin agikentällä kuin tuttujen luona kyläillessäkin. Nukan kanssa autoillessa kaikki on hyvin, mutta yksin häkissä ollessaan pitää aika kovaa protestoida, ainakin jonkun aikaa. Agikentän laidalla on myös päästy vähän moikkaamaan muita koiria ja koiraihmisiä. Mitään ongelmaa ei ole kenenkään kanssa ollut, ihmiset pitää tietty pussailla kuoliaaksi ja koirien kanssa pitää painia.

Meidän omien huskyjenkin kanssa Myrtti on nyt päässyt oleilemaan, kaikkien kanssa olisi tietysti kovin leikkinyt. Nalakin tykkäisi painia Myrtin kanssa, mutta kokoeron takia täytynee vähän vahtia tyttösten menoa. Veera oli kovasti kiinnostunut äidillisistä hoitotehtävistä ja kävikin nuolemassa Myrtin korvista hännänpäähän. Neroa ei pentu paljoa kiinnosta, mutta nuuhki kuitenkin läpi ja sieti vähän aikaa Myrtin sinkoilua, ennenkuin örähti Myrtin muualle.

Ai niin ja Myrtinkin agiharjoitukset on nyt korkattu, Myrtti houkuteltiin pari kertaa menemään läpi lasten leikitunnelista ;) Yllättäen sekin sujui ihan nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti