sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

24.6.2013 - Myrtin ensimmäinen päivä uudessa kodissa

Pentu kotiutui heti 7-viikkoisena ja sai nimekseen Myrtti. Luonnollisesti myös emo seurasi mukana, joten meillä on nyt lauma taas kasassa hurjan pitkän tauon jälkeen!

Matka Hämeenlinnasta Hyvinkäälle oli varsin rauhallinen. Teimme lyhyen varikkopysähdyksen Johannan äidin luona. Nuka pääsi juoksemaan pihan pari kertaa ympäri ja Myrttikin vähän haisteli maata, mutta alkoi koko aamun riehumisen jälkeen olla aika väsynyt. Lähdimmekin siis ajelemaan kohti Hyvinkäätä ja neiti päätti ottaa pienet levot. Uni maistui Johannan jaloissa, välillä piti vähän kurkkia ja ihmetellä maailman menoa, mutta pääasiassa Myrtti oli kuin pieni enkeli.


Kotona tutustuttiin ensimmäisenä pihaan. Myrtti tosin oli niin väsyksissä, että kömpi ensin hetkeksi jatkamaan uniaan auton viereen/alle, siinä kun oli mukava varjo. Nuka kuitenkin sinkoili pitkin pihaa innoissaan, joten Myrttikin kiinnostui katsomaan mihin sitä oikein oltiin tultu.


Pihalla oleilun jälkeen oli aika siirtyä sisälle. Myrtti nuuhki paikan jos toisenkin, pääasiassa pysytteli kuitenkin olohuoneessa/keittiössä missä me ihmisetkin (ja Nuka) olimme. Väsy iski taas ja silmiin osui Nukan lepotyyny, jossa oli tietysti ihanan tuttu kasvattikodin hajukin, joten siihen piti majoittua seuraavaksi kahdeksi tunniksi. 


Loppupäivä kuluikin suurimmaksi osaksi nukkuessa, tosin iltaa kohti Myrtti vähän virkistyi ja saatiin aloitettua vähän esikouluopetustakin. Ensimmäisenä opiskeltiin omaa nimeä ja kehumista. Jonkinlaista esiluoksetuloakin harjoiteltiin lähinnä vahingossa, Myrtti kun keksi aika pian, että nimensä kuullessaan kannattaa tulla äiskän luo.Sisäsiisteyttäkin tietysti opiskeltiin heti, tosin siihenhän Myrtti sai jo loistavat lähtökohdat kasvattikodista. Onneksi nytkin oli kaunis kesäpäivä, joten pihalla käytiin/oleiltiin runsaasti. Vain yhdet kakat saatiin sisälle ensimmäisen päivän/yön aikana. 

Iltaa kohti Myrtti oli selvästi jo alkanut kotiutua ja tutki enemmän taloa, myös niitä paikkoja joihin ei saanutkaan mennä/koskea. Lastenkin kanssa Myrtti touhusi kovasti. Varsinkin Senni on niin innoissaan pennusta, että äiskän mielestä hankalinta pennunotossa onkin saada Senni ymmärtämään, että koko aikaa ei voi pennussa roikkua.

Myrtille esiteltiin myös oma uusi sänky, jossa Myrtti tulisi yöt viettämään. Päivällä valitkoot itse nukkumapaikkansa. Sänkyyn Myrtti sai myös pennuntuoksuisen patjan, että sisarukset voisivat tavata ainakin unissaan. Päivisin sänky sijaitsee takkahuoneessa ja nopeasti Myrtti oppikin vetäytymään sinne levolle, olohuoneen hälinässä kun on vähän vaikea nukkua. Äiskä oli varma, että Myrtti ei yksin toiselle puolelle taloa lähde, mutta niin vaan sinne siirtyy kun uni alkaa painaa silmää. Ilmeisesti ei mitään eroahdistuspentua ole meille tullut. Yksinoloakin raukka joutui harjoittelemaan ihan yllättäen, kun illalla äidin ollessa jumpassa päätti isi käyttää lapset suihkussa. Eipä tuo Myrttiä paljoa hetkauttanut.


Yö sujui ihan yhtä hienosti kuin päiväkin, noin klo 23.00 mentiin Myrtin kanssa nukkumaan (pihalla riehumisen ja pienen esikoulun jälkeen), nukahtamiseen meni oma aikansa, mutta seuraava herätys oli klo 3.30. Silloin käytiin pissalla ja kakalla ja tultiin takaisin nukkumaan. Myrtillä oli kuitenkin sen verran energiaa, että mentiinkin pihalle vähän pidempään riekkumaan ja opettelemaan luoksetuloa. Loppuyö menikin taas nukkuessa, kuudelta herättiin pissalle kun isi lähti töihin, käytiin taas nukkumaan ja herättiin puoli kahdeksalta lasten alkaessa metelöidä. Aamulla on taas energiaa piisannut, onneksi on noita leikittäjiä runsaasti, Nuka ja Senni ovat kyllä koko ajan touhuamassa Myrtin kanssa. Aamusta kokeiltiin myös pantaa päähän ja niinkuin arvata saattaa, eipä se Myrttiä paljoa haitannut, niinkuin ei mikään muukaan tähän asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti